Újdonság!

Zsebibabák könyve
Kórházban és otthon a koraszülöttel

Ha koraszülött baba jön a világra, a szülők első reakciója az ijedelem. Egészséges lesz? Különleges bánásmódot igényel? Hónapokig kórházban kell maradnia? Nem könnyű túljutni ezeken a nehézségeken, de természetesen lehetséges. Ez a könyv abban segít a szülőknek, hogy ne kelljen kívülállóként, tehetetlenül nézniük, ahogy az orvosok és az ápolók koraszülött gyermekük életben maradásáért, fejlődéséért, minél jobb egészségi állapotáért küzdenek. Megtanítja az anyukákat mindenre, amit egy korababa ápolása igényel, praktikus tanácsokkal látja el és foglalkozik a speciálisan koraszülötteket érintő szoptatási problémákkal, bemutatja a kengurumódszert, amely a legfontosabb tényezőt, az emberi közelséget, a közvetlen bőrkontaktust biztosítja a kisbabának. A Zsebibabák könyvében nagyon sok megtörtént eset leírásával is találkozhat az olvasó. Ezek mind azt üzenik, hogy nincsenek reménytelen helyzetek.

Zsebibabák könyve


A Kismama babakonyhája

Egy kis bevezetés a család egészséges étkezésébe a babaetetés ürügyén. Ügyelve arra, hogy a szoptatást, anyatejet ne váltsa fel túl korán a szilárd étel. Szem előtt tartva, hogy az evés ne váljon mindennapos harccá és pótcselekvéssé, unaloműzővé, hanem az legyen, ami: örömteli, energiát, igazi tápanyagokat biztosító esemény. Ha szeretnél változtatni a szénhidrátban, cukorban túlságosan gazdag étrendeteken, akkor kiindulópontnak éppen jó lesz ez a könyv, amelyben rengeteg finom, kisbabáknak és a családnak is való ételreceptet találsz színes fotókkal, lépésről lépésre közeledve ahhoz a pillanathoz, amikor a baba is a családdal együtt eszik. Második, javított és bővített kiadás.

A legnagyobb példányszámban eladott könyvem:)

Zsebibabák könyve


Megújulás szülés után

Megújulás, mert arra sokszor szükségünk van!
Azt szeretem benne legjobban, hogy vegyes műfaj: szakácskönyv és életmód tanácsadás egyszerre, mégpedig egy speciális élethelyzetben: kisgyerekes, többgyerekes, szoptató anyáknak, aki erősek, egészségesek és szépek szeretnének maradni, és közben megszabadulni a fölös kilóktól.
127 kipróbált “fogyókúrás” receptet találsz a könyvben, húsmenteset, tejmenteset, reggelinek, uzsonnának, desszertnek valót, és olyanokat is, amelyektől állítólag nőni fog a tejmennyiség, ha szoptatsz. Az ételek elkészítéséhez nem szükséges cukrot, édesítőszert használni, kizárólag egészséges alapanyagokból készülnek, magas rosttartalmúak, sok nyers összetevőt tartalmaznak, vagyis olyanok, amelyektől hosszú időre jóllakhatsz, és nem emelik meg túl gyorsan a vércukorszintedet, miközben ellátnak a fontos és hasznos tápanyagokkal. Szinte valamennyi recept olyan, hogy a családod is vevő lesz rá, sőt, a szilárd ételekkel éppen ismerkedő babának is adhatsz a legtöbből. Mindenütt feltüntettem, hogy mennyi idős kortól adhatsz belőle a gyerekeknek, esetleg milyen módosításokkal. Receptjeim további előnye, hogy elkészítésük nem igényel sem komoly főzőtudományt, sem rengeteg időt. Egyszerűek, hatásosak és finomak. Ez a könyv egyébként a Kismama babakonyhájának folytatása is egyben.

Zsebibabák könyve


A Kismama terheskönyve

Babavárásról szóló könyvből tényleg bőséges a könyvesboltok kínálata ‑ ám a most megjelenő Kismama terheskönyve mégis igazi különlegességet jelent a gazdag palettán: a hazai viszonyokról, lehetőségekről is olvashatnak benne naprakész, hasznos és megbízható információkat. A szerzők ‑ maguk is többgyermekes anyák ‑, saját bőrükön tapasztalták, milyen érzés várandósnak lenni, milyen kérdések, aggodalmak fogalmazódnak meg nap mint nap, és mi szükséges ahhoz, hogy boldogan, felkészülten fogadhassuk majd a babát. Utánajártak minden olyan kérdésnek, amely a mai kismama számára fontos, például, hogy milyen vizsgálatokon vegyen részt és miért, hogyan kerülheti el a gátmetszést, válasszon-e szülésznőt és orvost, vagy mire számítson császármetszés után. A tájékozódásban a legjobb, szemléletmódjukban is példamutató hazai szakértők segítenek, akik törekednek arra, hogy elsősorban mindig a kismama és a magzat, az újszülött érdekeit, igényeit tartsák szem előtt. Az innen-onnan hallott történetek, az internet információözönében ez a könyv jelentheti a megbízható viszonyítási pontot az áldott állapotú és a leendő kismamának számára egyaránt.

Zsebibabák könyve


A szoptatás kézikönyve

Megjelent a szoptatásról szóló könyvem! Időrendben haladva, a baba életkora szerint csoportosítottam benne azokat a kérdéseket és rá adott válaszaimat, amelyek leggyakrabban hangzottak el az elmúlt tíz évben. Ez egyben azt is jelenti, hogy inkább az átfogó, sokakat érintő témák kerültek bele. Igyekeztem rövid és lényegre törő válaszokat adni, miközben célom volt, hogy ahol csak lehetett, a szokásostól eltérő megvilágításba helyezzem a problémát. Igaz, kapható most több szoptatásról szóló könyv is. Amellett, hogy a biológiai alapok mindenütt egyformák, ez a könyv az itt és most-ra is hangsúlyt helyez, vagyis magyar táj, magyar ecsettel:) Belekerültek minden fejezet végén a személyes tapasztalataim is. Mert igaz ugyan, hogy nem általános érvényűek, de én személy szerint sokat tanultam a hibáimból és az örömeimből is. Talán másnak is segíthetnek.

Zsebibabák könyve